Αναμνήσεις από την Εύβοια

Τέτοιο μήνα, σε εποχές πρό κορωναϊού, είχαμε τη χαρά να παρευρεθούμε σε μια πολύ όμορφη δραστηριότητα που οργανώνεται  στη περιοχή του όρους Δίρφυς στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση της δραστηριότητας πραγματοποιείται από την GoExplore και την Adventure Evia σε συνεργασία με τα Μανιτάρια Δίρφυς.

Η δραστηριότητα ξεκινάει με μία ξενάγηση στους χώρους ανάπτυξης – καλλιέργειας μανιταριών όπου γίνεται μια αναλυτικότατη παρουσίαση με πλήθος πληροφοριών για τα μανιτάρια όπως ιστορία, τρόπος καλλιέργειας , τρόπος ανάπτυξης, διάφορα είδη και διαφορές τους κ.α.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στα “άδυτα” του καταπράσινου δάσους προκειμένου να δούμε τα μανιτάρια στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά και να μάθουμε πως μπορούμε να τα διαχωρίζουμε σωστά σε περίπτωση που επιθυμούμε να συλλέξουμε μερικά.

Οι αναλυτικές επεξηγήσεις που μας δόθηκαν αλλά και η “πρακτική” μας άσκηση ήταν μια μοναδική εμπειρία που μας εξόπλισε με χρήσιμες γνώσεις και αναμνήσεις.

Ύστερα απο μια πολύωρη περιήγηση και συλλογή μανιταριών στο δάσος επιστρέψαμε στις εγκαταστάσεις των Μανιταριών Δίρφυς  όπου υπήρχε μια πεντανόστιμη έκπληξη.

Τεράστιες ποσότητες απο πεντανόστιμα πιάτα φτιαγμένα εκείνη την ώρα με επίτιμο “πρόσωπο” τα ολόφρεσκα μανιτάρια της εταιρείας. Χρειαζόταν βέβαια λιγάκι υπομονή στην ουρά αλλά η γεύση σε αποζημίωνε και με το παραπάνω!

Φεύγοντας δεν παραλείψαμε να πάρουμε διάφορα προϊόντα από το κατάστημά τους (παρεπιπτόντως ήταν όλα φανταστικά) ενώ μπορείτε να τα προμηθευτείτε και εσείς με μια επίσκεψη στο eshop τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή αν βρίσκεστε στην Εύβοια (και όχι μόνο) επιθυμώντας να συμμετέχετε σε κάποια απο τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Adventure Evia.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.