camera

Ποιά Φωτογραφική Μηχανή να Επιλέξω???

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ:

Αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο χρήσιμα και απαραίτητα αξεσουάρ (ειδικά για τους ταξιδιώτες) είναι η φωτογραφική μηχανή. Είναι το μέσο που μας επιτρέπει να μετατρέπουμε στιγμές που χάνονται στο χρόνο σε μοναδικές αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα! Σε αναμνήσεις που μπορούμε να μοιραστούμε με φίλους και γνωστούς αλλά και να τις δείχνουμε στα παιδιά μας όταν μεγαλώσουμε!

Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος στη τεχνολογία των φωτογραφικών μηχανών είναι και θα συνεχίσει να είναι πάρα πολύ μεγάλη με την ενσωμάτωση περισσότερων δυνατοτήτων σε συσκευές μικρότερου μεγέθους. Συνεπώς, πρέπει να ενημερωνόμαστε συνεχώς και να επιλέγουμε εκείνο το προϊόν που ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες μας όσο και στα τρέχοντα “standards”.

ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΩ:

Σίγουρα όλοι θέλουμε να βγάλουμε την τέλεια φωτογραφία, με τη μεγαλύτερη ανάλυση, την περισσότερη καθαρότητα, χωρίς «κουνήματα», με τέλεια απεικόνιση χρωμάτων κ.ο.κ. Οι επιλογές που υπάρχουν στις φωτογραφικές μηχανές είναι τρείς:

  • Compact (Μικρό μέγεθος, χαμηλή τιμή, μικρές δυνατότητες, μικρό βάρος)
  • Mirrorless (Μεσαίο μέγεθος, μεσαία τιμή, μεσαίες – υψηλές δυνατότητες, μεσαίο βάρος)
  • Dslr (Μεγάλο μέγεθος, μεσαία – υψηλή τιμή, υψηλές δυνατότητες, μεγάλο βάρος)

Για εμάς τους ταξιδιώτες, τεράστιο ρόλο παίζει το βάρος αλλά και το μέγεθος της φωτογραφικής μας μηχανής. Συνεπώς, πρέπει να επιλέξουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορούμε να έχουμε με αυτόν τον περιορισμό, ενώ και για πολλούς τον περιορισμό του κόστους. Θέλουμε τη μηχανή μας: α)δίπλα μας συνεχώς, β)να μη μας επιβαρύνει, γ)να μην είναι κρεμασμένη στο λαιμό, δ)να μην είμαστε υποχρεωμένοι να την κουβαλάμε στο χέρι όσο κάνουμε π.χ. trekking 10 χιλιομέτρων σε κάποια ζούγκλα και ε)να έχει περιστρεφόμενη οθόνη ώστε να βγάλουμε με τη μία την κορυφαία selfie που επιθυμούμε.. αντί να προσπαθούμε ξανά και ξανά «σκοπεύοντας» στα τυφλά ιδίως όταν η θερμοκρασία μπορεί να είναι 40 βαθμοί (πχ Ζανζιβάρη)!

Αν λάβουμε υπόψη τα ανωτέρω, η επιλογή είναι κάπως μονόδρομος… Ξεχνάμε Compact (ναι μεν βολικές αλλά χαμηλής ποιότητας αποτέλεσμα) – Dslr (ναι μεν υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα αλλά μεγάλος όγκος – βάρος) και επικεντρωνόμαστε στις Mirrorless (Αρκετά καλές φωτογραφίες χωρίς μεγάλο όγκο και βάρος).

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Εμείς προσωπικά, μετά από εκτενή αναζήτηση, καταλήξαμε και αγοράσαμε την entry-level Sony a5100 mirrorless kit, την οποία και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Η συγκεκριμένη κάμερα αποσπά τις καλύτερες κριτικές τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ σε επιδόσεις «χτυπάει» πολλές entry level Dslr.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Δεν θα επεκταθούμε στην παράθεση των χαρακτηριστικών της μηχανής (αναλυτικά εδώ) ούτε και σε κάποιο συγκριτικό. Αυτά έχουν γίνει ήδη από κορυφαία site στο χώρο της φωτογραφίας όπως cameradecision.comcameras.reviewd, dpreview  και πολλά άλλα.

Σας προτείνουμε να δείτε όλα τα reviews (ακόμα και των χρηστών στο skroutz) και εάν είστε σε φάση έρευνας ή αγοράς μιας φωτογραφικής μηχανής, μην διστάσετε να προχωρήσετε στην αγορά της από τα κορυφαία Media Market (πατήστε εδώ) ή τα Public (πατήστε εδώ) ..τα οποία έχουν  περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν, ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά  αλλά και τις ίδιες τιμές (περίπου στα 450 Ευρώ).

Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο facebook και στο instagram, αλλά και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.. για οποιαδήποτε απορία, εισήγηση ή προγραμματισμό του επόμενού σας ταξιδιού με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!!!

[site_reviews_form title=”ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ” assign_to=”1″ id=”jcyz504a” hide=”email,terms,title”]

[site_reviews_summary assigned_to=”1″ schema=”false” hide=”bars,summary”]

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.