error fare tickets

Τι είναι αυτό το “error fare” τελοσπάντων???

Αν διαβάσατε το άρθρο μας για Ζανζιβάρη καθώς και την πρόσφατη συνέντευξη μας, ίσως αναρωτηθήκατε τι είναι το “error fare”.

  • Τι εστί λοιπόν “error fare”?

Στα Ελληνικά μεταφράζεται ως “λάθος ναύλος” αλλά δεν πρόκειται να το βρείτε πουθενά στο διαδίκτυο γραμμένο έτσι.. οπότε, συγκρατείστε το στο μυαλό σας στα Αγγλικά ως έχει! Αρκετά συχνά λοιπόν, είτε λόγω σφάλματος στα συστήματα κρατήσεων των αεροπορικών εταιρειών & online ταξιδιωτικών πρακτορείων, είτε λόγω ανθρώπινου λάθους (από το προσωπικό που χειρίζεται τα εν λόγω συστήματα).. προκύπτουν εξαιρετικά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια (τουλάχιστον 200 ευρώ κάτω από την κανονική τους τιμή!) Ένα παράδειγμα error fare που κλείσαμε και οι ίδιοι: Μετ’ επιστροφής με 4* Oman Air Λουξεμβούργο-Ζανζιβάρη με stopover στη Μουσκάτ σε peak season (Χριστούγεννα!)… μόνο 180 ευρώ/άτομο!!

  • Πού θα βρω ένα “error fare”?

Επειδή παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά τις τιμές των εισιτηρίων από Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη, τα περισσότερα τα βρίσκουμε μόνοι μας (όπως και το παραπάνω). Θα σας ενημερώνουμε άμεσα για error fares πτήσεων από & προς Ελλάδα, με άρθρο μας ή ανάρτηση στο facebook .. δυστυχώς όμως, πολύ σπάνια (1 φορά το χρόνο κι αν) προκύπτουν για πτήσεις με αφετηρία και τέρμα την χώρα μας😖! Ενώ για πτήσεις από/προς την υπόλοιπη Ευρώπη, προκύπτουν σχεδόν κάθε εβδομάδα και υπάρχουν ιστοσελίδες στην Ευρώπη που τα βρίσκουν και τα ανεβάζουν (και στις αντίστοιχες σελίδες τους στο Facebook).. όπως το Secret Flying, Travel free, Fly4free, FlyNous και πολλά ακόμη. Θα τα βρείτε επίσης συγκεντρωμένα στο Twitter στο @error_fares. Εάν είστε διατεθειμένοι, λοιπόν, να ταξιδέψετε από & προς τις Ευρωπαϊκές πόλεις απ’οπου αναχωρούν κι επιστρέφουν οι πτήσεις των εκάστοτε error fares.. go for them!! Αφού βέβαια συγκρίνετε με το κόστος του να πετάξετε από & προς Αθήνα για τον τελικό προορισμό και βεβαιωθείτε ότι σας συμφέρει!

Για παράδειγμα, εμείς κλείσαμε πτήσεις με Ryanair από & προς Βρυξέλλες με 110 ευρώ/άτομο, απευθείας λεωφορείο μετ’επιστροφής Βρυξέλλες-Λουξεμβούργο με 12 ευρώ/άτομο, διαμονή Λουξεμβούργο 58 ευρώ/άτομο.. προσθέτοντας και τα 180 ευρώ/άτομο του error fare, μας βγήκε συνολικά 360 ευρώ/άτομο! Ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Ζανζιβάρη από Αθήνα για την περίοδο των Χριστουγέννων κοστίζει περίπου 800 ευρώ/άτομο.. οπότε εξοικονομήσαμε σχεδόν 450 ευρώ ο καθένας!

TIP: Μην κλείνετε τις πτήσεις απο&προς Ελλάδα “κολλητά” με τις πτήσεις του error fare! Αφήστε 1-2 μέρες κενό πριν και μετά- αφενός για τυχόν καθυστέρηση/ακύρωση κάποιου σκέλος των πτήσεων (ή ακόμη και καθυστέρηση παραλαβής αποσκευών).. κι αφετέρου για να εξερευνήσετε την εκάστοτε Ευρωπαϊκή αφετηρία/τέρμα του error fare! Εμείς, για παράδειγμα, πήγαμε Λουξεμβούργο μία μέρα νωρίτερα και φύγαμε για Ελλάδα μία μέρα αργότερα!

  • Πόσο παραμένει διαθέσιμο ένα “error fare”?

Από λίγες ώρες έως 1 ημέρα συνήθως.. εώς ότου ανακαλύψουν δηλαδή οι εταιρείες το λάθος τους και το διορθώσουν- έπειτα επαναφέρεται το εισιτήριο στην προ error-fare τιμή του! Όποτε, αν βγει για κάποιον προορισμό που σας ενδιαφέρει ή είχατε στο πρόγραμμα, κινηθείτε γρήγορα!

  • Τι πρέπει να προσέξω?

Μόλις κλείσετε το error fare, περιμένετε ένα μήνα τουλάχιστον μέχρι να κλείσετε και τα υπόλοιπα essentials του ταξιδιού σας (ξενοδοχεία, extra πτήσεις κ.α.) και σε καμιά περίπτωση δεν επικοινωνείτε στο ενδιάμεσο με την εταιρεία που τα κλείσατε για επιβεβαίωση***. Κι αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί το εισιτήριο σας μόλις αποκατασταθεί το λάθος και μέχρι 1 μήνα περίπου μετά.. επιστρέφοντας τα χρήματα σας, εννοείται! Οπότε.. ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Ευτυχώς μόνο 5-10% των περιπτώσεων ακυρώνονται, σχεδόν πάντα δηλαδή τα τιμούν οι εταιρείες και σας επιτρέπουν να πετάξετε με την τιμή που κλείσατε!

***Εμείς, για παράδειγμα, κλείσαμε το error fare που αναφέραμε  τον Φεβρουάριο του ’17, τη διαμονή (με δωρεάν ακύρωση καλού κακού) τον Μάιο του ’17, τις πτήσεις Ryanair τον Αύγουστο του ’17.. και ταξιδέψαμε αισίως τα περασμένα Χριστούγεννα 😊!

Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο facebook και στο instagram, αλλά και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.. για οποιαδήποτε απορία, εισήγηση ή για προγραμματισμό του επόμενού σας ταξιδιού με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!!!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.