Λάος – Πτήση με αερόστατο πάνω από τη Vang Vieng (Above Laos)

Στο ταξίδι μας στο Λάος, είχαμε τη χαρά να πετάξουμε πάνω από την Vang Vieng με ένα αερόστατο της εταιρείας Above Laos. Με τα συγκεκριμένα αερόστατα να κατασκευάζονται χειροποίητα στη Γαλλία, με πιστοποιήσεις DGAC (Direction Générale de l’Aviation Civile) και EASA (European Aviation Safety Agency), με κάθε μέλος του πληρώματος να είναι επαγγελματικά εκπαιδευμένο καθώς και οι πεντάστερες κριτικές στο tripadvisor, καθιστούν την Above Laos την ασφαλέστερη, ποιοτικότερη και κατα τη γνώμη μας τη καλύτερη επιλογή σε περίπτωση που επιλέξετε να κάνετε αυτή τη δραστηριότητα.

Η πτήση ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί, αφού πρώτα το mini van της Above Laos ήρθε να μας παραλάβει από το ξενοδοχείο μας και να μας μεταφέρει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της. Εκεί τα πληρώματα είχαν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να πετάξουν τα αερόστατα.

Αφού μας κέρασαν καφέ ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση τόσο για την ασφάλειά μας κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και για διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Οι πτήσεις γίνονται το πρωί και το απόγευμα έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολάυσουμε από ψηλά την ανατολή και τη δύση του ηλίου αντίστοιχα.

Οι μηχανές είχαν ανάψει, ενώ τεράστιες φλόγες γέμιζαν με ζεστό αέρα το αερόστατο προκειμένου να μπορέσει να απογειωθεί. Χωρίς να το καταλάβουμε επιβιβαστήκαμε σε ένα απο αυτά και είμασταν έτοιμοι για τη πτήση μας. Ο ήχος της μηχανής και η θερμότητα της φλόγας που καίει από πάνω σου προσδίδουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στην όλη εμπειρία.

Κάπως έτσι αφήσαμε σιγά σιγά το έδαφος και από τα πρώτα κιόλας μέτρα αρχίσαμε να βλέπουμε πανέμορφες εικόνες του τοπίου οι οποίες προδήλωναν ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει να μας προσφέρει πολλά!

Δεν χρειάστηκε αρκετή ώρα για να διαπεράσουμε τα σύννεφα, να βρεθούμε πάνω απο αυτά και ενώ έχουν σβήσει οι μηχανές.. μέσα στην απόλυτη ησυχία να απολάυσουμε θέα όπως αυτή.

Ακολούθησε μια περιήγηση σε χαμηλότερο ύψος στα εξωτικά και καταπράσινα μέρη της γύρω περιοχής

ενώ σιγά σιγά μειωνόταν το υψόμετρό μας με αποτέλεσμα να προσγειωθούμε σε ένα χωράφι όπου μας περίμενε το πλήρωμα της Above Laos για να μας παραλάβει και να μας μεταφέρει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της.

Στην προσγείωσή μας, ωστόσο, περίμεναν και κάποιοι… άλλοι…

Στις κεντρικές εγκαταστάσεις, αφού είχαμε ένα τραπέζι γεμάτο φρούτα, κέϊκ, αφεψήματα και.. σαμπάνια, έγινε η απονομή στον καθένα απο εμάς ενός πολύ όμορφου πιστοποιητικού συμμετοχής στη συγκεκριμένη πτήση με την υπογραφή του πιλότου μας.

Η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου στην μία ώρα και είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη αλλά παράλληλα θα την προτείνουμε ανεπιφύλακτα στον καθένα απο εσάς.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες εικόνες από το ταξίδι μας στο Λάος αλλά και την πτήση μας, στο αντίστοιχο Highlight στο Instagram.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας η απευθείας με την Above Laos.

Ευχόμαστε να ξανα-επιστρέψουμε…

*Μολονότι είμασταν φιλοξενούμενοι του Above Laos, οι απόψεις μας είναι καθαρά προσωπικές.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.